Hur ALLT startade

2014 började jag få idéer om att starta en skola i Stockholm som skulle kombinera element av både en svensk och en amerikansk skådespelarstudio – en förberedande utbildning som skulle vägleda skådespelare på sin resa, lära sig att ”stå på egna ben” om eleven skulle välja att fortsätta och studera på Universitetsnivå eller gå direkt in i arbetsmarknaden – något som många av våra examinerade skådespelare gör.

Jag kände att det fanns ett behov av en privat utbildning i Stockholm där besluten fattas med lika mycket konstnärlig hängivelse som krass företagsekonomi – där lärare får en chans att influera utbildningens innehåll och följa elevernas utveckling från början till slut.
Vi ville ta det bästa från den svenska modellen och de amerikanska/internationella skolorna och metoder som all vår personal är erfarna med, för att erbjuda en progressiv utbildning som inte håller tillbaka! Vi lokaliserade skolan rakt i hjärtat av Stockholm, Gamla stan, där Ingemar Bergman arbetade i många år. Mäster Olofsgården i Gamla Stan blev hemmet för Actors Studio Stockholm och studion blev en verklighet.

Vår utbildningsfilosofi är baserad på vår erfarenhet; att repeterad systematisk träning av en objektiv skådespelarmetod är startpunkten för en individuellt anpasslig och pålitlig personlig teknik.

Till vår hjälp använder vi genomtänkta, beprövade och holistiska metoder av Stanislavsky, Michael Chekhov, Strasberg, Meisner, Hagen med flera. Vår dagliga träning sker i en fysisk och psykologiskt säker miljö där skådespelarstudenterna är uppmanade att utmana sig själva, våga ta risker i deras arbete så att de får växa som människor.

Genom att ge våra studenter den unika möjligheten att studera och arbeta på både svenska och engelska med texter från hela världen, så får de chansen att utforska andra kulturella perspektiv samtidigt som de förbereds för den inhemska och internationella arbetsmarknaden.

Eftersom vi alla arbetar olika utifrån våra unika utgångslägen, så ser vi efter respektive students individuella behov. Vi är 100% dedikerade att hjälpa våra studenter nå sina ultimata potential och bli de bästa artisterna som de kan vara.

Alla som söker Actors Studio Stockholm måste vara extremt motiverad och vara införstådd i kraven som ställs på en professionell skådespelare.

Med oss får våra studenter ett hem och en nära kontakt till andra dedikerade artister och tillsammans kan de skapa förändring och påverka framtidens teater och film.

Vi ser fram emot att arbeta med dig!

JD Glickman
Artistic Director