Utbildningar

Här kan du läsa mer om vilka utbildningar vi erbjuder just nu.

SKÅDESPELARPROGRAMMET

UTBILDNING PÅ HELTID – 60 veckors (1,5 år) program.

2023 – 2024
26 Maj: Ansökan stänger
  • Termin 1: Augusti – December
  • Termin 2:  Januari – Juni
  • Termin 3: Augusti – December
2025 – 2026
  • Termin 1: Januari – Juni
  • Termin 2: Augusti – December
  • Termin 3: Januari – Juni
2026 – 2027
  • Termin 1: Augusti – December
  • Termin 2: Januari – June
  • Termin 3: Augusti – December

Undervisning är mån – fre 9.30 – 15.00.

Kostnad 45 000 kr/termin.

Studiemedel

Från höstterminen 2023 kan elever på Skådespelarprogrammet på Actors Studio Stockholm söka studiestöd. Det innebär att de studerande har rätt till studiemedel för uppehälle och till merkostnadslån för delar av utbildningsavgiften.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för att till största delen finansiera din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften.

KKU-logga

Human Finans

Du kan även finansiera utbildningen med hjälp av vår sammarbets partner Human Finans. Klicka på länken och läs mer på deras hemsida: actors-studio-stockholm-we-stage-you.

För annat ekonomiskt stipendiestöd besök Anders Sandrews Stiftelse.

Mer info om utbildningen

Skådespelarutbildningen sker både på svenska och engelska. Skådespelarprogrammet är utformat som 1.5 års (60 veckor) utbildning, vi som skola rekommenderar naturligtvis att våra elever går hela utbildningen för att kunna tillgodogöra all kunskap på bästa sätt. Men du kan som elev naturligtvis välja att bara gå ett år om så önskas.

Vi som lärare Actors Studio Stockholm erbjuder dig undervisning i konsten att gestalta karaktärer på både scen och film. Våra lärare är professionellt yrkesutövande skådespelare, regissörer och manusförfattare. Vi lever och verkar i den marknad vi utbildar för. Vi arbetar metodiskt och specifikt med beprövade tekniker utvecklade av Stanislavskij, Meisner och Michael Chekhov .

Vi vill frigöra, konkretisera och avmystifiera skådespelarens arbete. Vi uppmuntrar våra elever att utveckla egna konstnärliga projekt. Vi utrustar dig med de verktyg du behöver för att direkt kunna gestalta på scenen. Utbildningen är högskoleförberedande.

Huvudämnen är: scenframställning, röst, rörelse, improvisation, textinterpretation, karaktärsanalys, arbete framför kameran, auditionteknik och skådespelare som yrke. Vissa ämnen kommer att ske blockvis och andra fortlöpande.

Undervisning sker dagtid, måndag till fredag (cirka 22 timmar lärarledd tid i veckan). Max 18 elever per klass. Samt öppna redovisningar i scenframställning inför publik.

”With our students being entitled to CSN from 2023 we will now be able to provide more aspiring artists with an the opportunity to get the education they need to support their artistic goals into the future.  Your Success Is Our Success!”
”I och med att våra studenter har rätt till CSN från 2023 kommer vi nu att kunna ge fler blivande artister möjlighet att få den utbildning de behöver för att stödja deras konstnärliga mål in i framtiden. Din framgång är vår framgång!”
JD GLICKMAN
ARTISTIC DIRECTOR

 

ASS SKaDESPELAR PROGRAMMET poster

Utbildning

VÅR UTBILDNING ÄR SVERIGES ENDA HELTIDSUTBILDNING FÖR SKÅDESPELARE INOM FILM

UTBILDNING FÖR ATT TILLHANDAHÅLLA PRAKTISK UTBILDNING NU I BÅDA FILM- & TEATERUTBILDNING

Vi arbetar på både svenska & engelska.

Vi förstår att teaterutbildning och filmskådespeleri går hand i hand för att ge en utbildning som kommer att stödja dig både på teaterscen och på filmscen!

För att leverera denna typ av utbildning ger vi våra skådespelare den djupgående läroplanen som krävs för att lära sig skådespeleri med målet att införliva verktygen i filmmediet.

 

ASS Theater and Film poster